Annons

Smugglade 220 flak öl

Publicerad 16 februari 2016
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Två Växjöbor i 30-årsåldern döms för smuggling. Straffet blir 120 timmars samhällstjänst. Om fängelse hade valt som påföljd hade straffet blivit fyra månaders fängelse.

Männen stoppades av tullen i Helsingborg i maj 2014. Med i lasten hade de 1700 liter starköl (cirka 220 flak), 144 liter vin och 42 liter sprit.

Annons

Inför tingsrätten har de två männen förklarat att inköpen skulle användas för privat bruk, men det köper inte rätten. Tingsrätten skriver också att männen vidgått att de gjort ytterligare en resa någon månad tidigare.

”Vid husrannsakan har någon öl hänförlig till den tidigare inköpsresan inte hittats. Varken NN eller NN har kunnat förklara hur sådana mängder öl har kunnat gå åt under den korta tid som förevarit mellan den första och andra resan till Tyskland”, skriver tingsrätten i sin dom samtidigt som de också konstaterar att införseln av varorna gjorts tillsammans och i samförstånd.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons