Annons

Smugglarpost åkte fast i tullen

Publicerad 30 maj 2016
Foto: Charlotte Stjernkvist
Foto: Charlotte Stjernkvist

I början av maj i år anhölls två personer från Växjötrakten, misstänkta för grov smuggling av dopingpreparat.

De båda männen ska ha skickat iväg preparaten via posten och det var tullkriminalen som gjorde ett tillslag mot de båda männen den 13 maj, efter en kort tids spaning. Då beslagtog så pass mycket preparat att de delgavs misstanke om grov smuggling, men vart gränsen för det går är ännu oklart. Antingen går det vid 50 000 eller 100 000 enheter. Enligt Lars Wilhelmsson, åklagare vid internationella åklagarkammaren i Malmö klarar de en gräns på 100 000, om så skulle bli fallet.

Annons

– Beslaget är så pass stort att det motiverar grov smuggling på brottsmisstanken vi klarar även en 100 000-gräns. Detta är beräkningar som måste göras när analyserna är klara men det finns ju preliminära beräkningar på preparaten som anges, säger Lars Wilhelmsson till Smålandsposten.

Under måndagen omhäktades en av männen medan den andra släpptes på fri fot.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons