Annons

Smygstart på skatteverket

Publicerad 21 mars 2016
Foto: Fotograf Jeanette Andersson
Foto: Fotograf Jeanette Andersson

För att se hur din inkomstdeklaration ser ut ska du egentligen vänta tills i morgon klockan sju. Men redan nu har skatteverket smygöppnat sin deklarationssida. Orsaken beror inte på någon brist i systemet utan det är skatteverket som låter det vara så.

– Vi har sett att många, år efter år, försöker komma in dagen innan deklarationen startar. Vi släpper då igenom vissa för att testa sidan, säger Kay Kojer, verksamhetsansvarig för e-deklaration på skatteverket till DN.

Annons

Han vill inte säga något om vilka som kan ta sig in på sidan i förväg eller när det går, men det gäller vissa typer av deklarationer under vissa tidpunkter.

Under den 17 mars till den 15 april skickas pappersdeklarationen ut. ”Dags att deklarera” har dragits ner från 32 sidor till 8 eftersom det mesta går att läsa om på nätet. Den 2 maj är sista dagen att anmäla sitt bankkonto för deklaration och skatteåterbäring, om man vill ha tillbaka pengarna före midsommar.

Här kommer du till Skatteverkets hemsida.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons