Annons

Snattare till attack mot polisen

Publicerad 2 oktober 2017
Foto: Paul Madej, Barometern

När en snattare blev påkommen på Ica Maxi på Grand Samarkand i Växjö och förd till ett rum blev han aggressiv. Det slutade med att polisen fick använda sköldar och pepparsprej. Händelsen inträffade på Ica Maxi på Grand Samarkand i Växjö i juli i fjol och nu döms den 55-årige mannen från Alvesta, skriver Smålandsposten.

Mannen, som snattade ett par solglasögon, blev väldigt aggresiv inne i det låsta rummet, som han togs till i väntan på polisen. Han förstörde en dörr, en vägg och slet ut mängder av proppar i ett elskåp innan polisen kom. När patrull kom fram fick de spruta pepparsprej mot honom vid två tillfällen och skydda sig med sköldar när de skulle gå in i rummet. 55-åringen kastade även en stol som träffade en av sköldarna, skriver Smålandsposten.

Mannen döms för snatteri, skadegörelse, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt brott mot knivlagen. Eftersom han sedan tidigare är ostraffad får han villkorlig dom och ska betala 2 500 kronor i dagsböter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons