Annons

Söker volontärer till jul- och nyårsfirande i Växjö

För många ensamma och utsatta människor är jul- och nyårshelgen förknippat med ångest. För att sprida gemenskap och samvaro inbjuder Diakonicentrum i Växjö till jul- och nyårsfirande, och söker nu volontärer.
– Det innebär en möjlighet att göra en insats, sprida glädje och träffa många nya människor, säger diakonen Hanna Näverbrant.
Publicerad 22 november 2017
Alla är välkomna, säger Aster Mesgina, Hanna Näverbrant och Bijondina Fifa.
Alla är välkomna, säger Aster Mesgina, Hanna Näverbrant och Bijondina Fifa.Foto: David Färdigh

På torsdag kväll, den 23 november, hålls en volontärträff på Diakonicentrum. Syftet är att få så många som möjligt engagerade inför de stundande storhelgerna när Diakonicentrum kommer hålla öppet med jul- och nyårsfirande.

– Det handlar om Juldagen, Annandag jul och Nyårsafton, då vi samtliga dagar håller öppet klockan 13-17.

Annons

Julen är en högtid för gemenskap men för människor som lever ensamma eller på samhällets skuggsida så är det ofta en helg av ångest. Många känner skam och olust. Sedan flera år tillbaka anordnar därför Diakonicentrum en julfest där alla är välkomna.

– Vi serverar mat, umgås och sjunger tillsammans. Gästerna får även julklappar. Det här brukar vara väldigt uppskattat och i snitt har vi över 100 besökare.

För att genomföra festen krävs dock insatser av volontärer.

– Det finns behov av olika insatser, allt från servering och städning till att bara umgås socialt med gästerna. Vi efterlyser också en Jultomte!

Efter Juldagen och Annandagen så väntar Nyårsafton, då Diakonicentrum vill bjuda på en glittrig eftermiddag som sätter guldkant på tillvaron. Även då med mat och social samvaro i fokus. Hanna hoppas att många vill göra en paus i sitt eget jul- och nyårsfirande för att bidra med att skänka glädje till andra.

– Man får väldigt mycket mänsklig värme och gemenskap tillbaka. Det är också en möjlighet att träffa nya människor och få nya perspektiv på tillvaron.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons