Annons

Specialiserade tjuvar stjäl i Växjö

Publicerad 24 februari 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Specialiserade tjuvar rör sig i Växjö och Tingsryd. Enligt Smålandsposten monterar de bort lykthusen på Volvo XC 60 med specialverktyg.

– De här tjuvarna är riktiga proffs och har specialverktyg att klippa upp motorhuvsplåten med. Är det två personer tror jag att de plockar ut lykthusen och försvinner inom någon minut. Man har stuckit in en mejsel där motorhuven går upp över skärmen och lyft upp huven för att på flera ställen kunna klippa några centimeter långa jack, säger en av de drabbade bilägarna till Smålandsposten.

Annons

Tre av stölderna ska ha skett på Emil Lindells väg i Växjö de senaste dagarna. Dessutom försökte tjuvarna på Kung Magnus väg men billarmet utlöstes där och tjuvarna försvann från platsen.

– Det är uppenbart tjuvar som vet vad de gör och ofta handlar det om utländska stöldligor där grejerna snabbt försvinner till Östeuropa, säger Robert Loeffel till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons