Annons

Spelaren stängs av och polisanmäls

Pixbos Linus Henriksson stängs av efter sitt slag med klubban i ansiktet på Växjö Vipers Christopher Holmér i söndagens SSL-match. Dessutom har han polisanmälts.
Publicerad 3 oktober 2017
Foto: Smålandsposten

Situationen har blivit väldigt diskuterad på sociala medier och i innebandyvärlden. Videogranskningsgruppen har granskat händelsen och anmält händelsen till juridiska nämnden (JN). Nu har de beslutet att stänga av Pixbospelaren till vidare under utredningen från och med idag, den 3 oktober. Han stängs av från tävling och uppvisning gällande all innebandy.

”JN konstaterar att Linus Henriksson skall stängas av under utredning då anmäld förseelse sannolikt kommer att leda till avstängning”, skriver Juridiska nämnden i sitt beslut.

Varken Växjö Vipers eller Christopher Holmér kommer att polisanmäla händelsen. Däremot har en privatperson, som sett bilderna i efterhand, polisanmält slaget som misshandel, rapporterar Göteborgs-Posten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons