Annons

Spelarna att hålla koll på i Tipshallen

Publicerad 2 februari 2016
Wasswa Ibrahim och Daniel Luzze, nu i Alvesta och Furuby. Två profiler i Åryd cup. Foto: Ola Netterström, Smålandsposten
Wasswa Ibrahim och Daniel Luzze, nu i Alvesta och Furuby. Två profiler i Åryd cup. Foto: Ola Netterström, Smålandsposten

Det är dags för en försäsongsklassiker i den lokala fotbollen, Åryd cup. Mängder av lirare kommer att visa upp sig i Tipshallen. Vxonews har bett samtliga lokala lag att tipsa om vem man bör hålla extra koll på i just deras trupp.

Älmeboda/Linneryd, Bashkim Isufi

Annons

”Jag har inte fått se grabbarna i matcher. Den enda jag känner väl och som jag garanterar kommer spela bra fotboll är Karwan Delashob. Han är värvad för att han är en bra spelare. Han är teknisk och kreativ.”

IF Rejban, Johan Salomonsson

”Daniel Lukoczky. Tillbaka i Växjöfotbollen och har sett förvånansvärt het ut på träningarna för att vara så tidigt på säsongen.”

Alvesta, Saso Atanasoski

”Ibrahim Wasswa, vårt senaste nyförvärv från Furuby. Han kommer att bli riktigt, riktigt bra i år. Och David Andersson, en 17-årig Alvestakille.”

Gransholm, Peter Andersson

”Mario Delic. Som vi ser det en spelare som vi tror kommer höja hela Gransholm med sina spetskvaliteter.”

Hovshaga, Peter Ljung

”Otto Mellberg. Nybliven 18-årig mittfältsankare som förra året blev vald till årets spelare i Haif.”

Växjö BK, Fredrik Mattsson

Annons

”En som jag tycker verkar spännande är vårt nyförvärv Felix Elgán. Han kommer från Lindsdal. Han är mittfältare, lugn och trygg.”

Åryd

”Oscar Andersson. En superkvick spelare som alltid hotar, en riktig kulturbärare i föreningen.”

Lessebo, Peter Eriksson

”Kristoffer Eriksson är jätteduktig och ung och kommer ta ytterligare kliv. Framför allt har han offensiva kvaliteter som inte många ytterbackar har.”

Åseda, Marcus Sandqvist

”Vi har en del hockeylirare i det offensiva som inte kommer vara med. Däremot har vi en väldigt duktig målvakt i Andreas Gunnarsson och två duktiga mittbackar i Dardan Maloku och Erik Isaksson och Haben Issak på innermittfältet.”

Räppe, Alexander Gitselov

”Vi har en bra trupp, men vi har haft massa sjukdomar. Vi har material och vi får se hur långt det räcker”

Slätthög, Björn Stringheim

Annons

”Vi har rätt många nya spelare som Armin Muratovic från Alvesta. Vi mötte Älmeboda/Linneryd i söndags och spelade 2-2. Då spelade han mittback, men han är riktigt bra offensivt också".

Ingelstad, Lars Lundqvist

”Jag tycker man ska hålla ögonen på Joakim Lind. Det är en ny kille, en duktig spelare tycker vi”.

Virestad, Kristoffer Åström

”Edin Nukic. Han var hos oss för två år sedan och i Göteryd i fjol. Han var riktigt het när vi spelade i Sjöfors cup inomhus.”

Rottne, Peter Sving

”Generellt har vi ett ungt och spännande lag där i stort sett hela startelvan är ny. Vi har en som varit med ett tag Ludvig Jönsson som mittback. Han kommer vara stommen bakåt.”

Furuby, Johannes Petersson

”Det är svårt i början när cupen ligger tidigt under försäsongen. Daniel Luzze ute på högerkanten kanske, en kreativ och kvick spelare som är bra på att slå ut sin motståndare.”

Grimslöv/Västra Torsås, Enes Ahmetovic

Annons

”IFK Grimslöv/V Torsås IF har sedan tidigare flertalet erkänt skickliga spelare i laget, nu har man fått in flertalet nyförvärv som är värda att hålla ögonen på. Robin Frank från Räppe, Fredrik Stensson och Andreas Jonsson från Älmhult och spelande tränaren Enes Ahmetovic senast från Åryd, ska göra skillnaden i ett lag som vill spela teknisk fotboll.”

Växjö Norra, Jerry Holmbeck

”Mensur Jabir. Vår nya mittfältare från Eritrea. Kan bli hur bra som helst. Bara 18 år gammal.”

Vederslöv/Dänningelanda, Fredrik Jangvik

”Mikael Jonsson. Ny för säsongen från Gransholm. Innermittfältare. Spelfördelare som behövs till våra snabba forwards”.

Moheda, Niklas Cronqvist

”Kalle Hermansson. En snabb ytterforward som förhoppningsvis ska ställa till det bakom motståndarens backlinje”.

IFK Lammhult, Kristian Ericsson

”Vi har ett väldigt ungt lag. Många har inte spelat seniorfotboll tidigare. Det är svårt att säga något namn på rak arm. Det viktigaste för vår del är att laget kan jobba bra tillsammans”

Nöbbele, Erik Lundgren

Annons

”Det är Simon Björn. Det är en riktigt bra spelare.”

Tingsryd, Peter Malmkvist

”Robin Johansson, ny för säsongen från Östers P17. Snabb, riktigt vass och kvick med bra fötter. Honom kommer vi ha jättemycket nytta av.”

Vislanda, Joakim Spångberg

”Min lagkapten, Mattias Bellenby född 97. En intressant spelare som har styrkor både i det defensiva och offensiva spelet, vilket medför att han egentligen kan placeras var som helst på banan.”

Växjö United

Inget svar.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons