Annons

Sportchefen: ”Han hade för avsikt att stanna”

Publicerad 1 april 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Tingsryds AIF hade allsvenskans bästa målvaktspar den gångna säsongen. Nu måste man hitta ett helt nytt par. Wictor Ragnewall drar till Oskarshamn och under fredagen blev det klart att Johannes Jönsson flyttar till SHL-grannen Karlskrona. Sport- och klubbchefen Tomas Bergstrand svarar ”både ja och nej” på frågan om han är överraskad över Jönssons beslut. Taifs tanke var att satsa på Johannes Jönsson som en tydlig etta. Bakom honom skulle man plocka in en yngre backup.

– Han hade för avsikt att stanna och jag är förvånad över att det blev som det blev. I de termerna vi pratade är det precis som du uttryckte det. Jag trodde inte han skulle ta chansen helt enkelt. Men jag vet att Sundlöv (KHK:s sportchef) var väldigt intresserad så jätteförvånad är jag inte.

Annons

Måste ni börja om helt nu?

– Det blir att börja om helt från början. Jag trodde inte att jag skulle hamna i den här situationen. Nu har vi hamnat här och då är det bara att ta nya tag och tänka ungefär som tidigare med en förstakeeper och en yngre förmåga som backup. Det är tanken och vi kommer inte att gå ifrån den. Vi får försöka hitta en förstamålvakt som motsvarar Jönsson.

Det har ryktats om Robin Johansson från Troja. Vad har du att säga där?

– Jag kan inte säga något, men det är en jättelovande ung kille som jag tycker är en Ragnewall light. Jag tror mycket på honom.

Ni har förlängt ett år med Jonathan Johnson. Tankar där?

– Det känns jädrigt bra. Jag tror att det finns mycket mer potential att plocka ur den killen.

Är ni nära förlängningar med de "egna” killarna, Robin Olsson, Filip Owesson och Kevin Ekman-Larsson?

– Nja, ingenting är självklart längre. Det kan vara så att det kan bli svårt att behålla dem. Vi är inte överens om man säger så ännu. Vi kan bli det, men vi är inte i mål.

Kvar på listan över frågetecken från förra säsongen är därmed importerna Drew Paris, Éric Castonguay, Denny Kearney och Alexander Ruuttu. Tomas Bergstrand ser Paris och Kearney som förlorade. Castonguays fina säsong har skapat ett SHL-intresse.

– Han har inget konkret säger han. Får vi fatt i en förstacenter - då signar vi honom. Vi kommer inte att vänta till i juni. Castonguay säger att han inte vill spela för någon annan allsvensk klubb än Tingsryd om han väljer det spåret. Och han vill vara kvar i Sverige.

Annons

Vem av importerna är ni närmast?

– Ruuttu tror jag. Jag tror att han skulle må väl av att spela med oss ett år till.

Förutom målvaktsduon Jönsson/Ragnewall är det klart att Joakim Högberg, Kari Sihvonen och Markus Persson lämnar Taif. I de fall där spelarna redan presenterats av andra klubbar har Taif inte kunnat matcha lönerna.

– De killarna som gått nu, det som de betalar för dem, det är vi inte nära, säger Tomas Bergstrand.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons