Annons

Sportchefen om första seriesegern

Publicerad 8 mars 2017
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I morgon får Växjö Lakers fira klubbens första serieseger i SHL-hockeyn. Det ger en miljon kronor till kassan och en ny milstolpe i den 20-åriga historiken.

– Det är en milstolpe och en väldigt rolig milstolpe, men det är något vi får tänka på efter säsongen. Huvudmålet är inte att vinna grundserien. Det var ett delmål. Det är ett SM-guld man går efter, men på vägen tävlar vi om grundserieplatserna, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Annons

En vinst i grundserien var också ett av de mål som han och ledarstaben satte upp inför denna säsong.

– Vi tog beslutet att sätta serieseger som ett mål och det kändes bra. Det var egentligen också stort. Det var inte bara något som vi hasplade ur oss som ett marknadsföringsknep mot laget.

Varför vinner ni?

– För att vi har kunnat leverera en bra nivå över en lång tid. Vi och många andra har haft hysteriska formtoppar. Det i sig vinner inga serier. Det är som alltid lägstanivån.

Det har inte varit någon problemfri grundserie för Växjö Lakers. Säsongen började ganska knackigt och på vägen har flera spelare lämnat. Nyförvärven Emil Pettersson och Nick Bailen har hittat rätt direkt.

– Vi har en bra miljö här. Vi har kunnat ha kontinuiteten, framför allt på ledarsidan. Efter att Skellefteå splittrat upp sitt gäng är det helt unikt. Kontinuiteten är helt avgörande i de här lägena. Vi vet så väl var vi har varandra. Jag vet hur en spelare kommer att värderas och behandlas av coacher. Jag vet vad vi kan och inte kan göra. Jag vet vilka människotyper som vi är bra på att få upp på banan och vilka vi inte ska ge oss in på. Det är en sådan ohygglig fördel när vi ska sitta och ta besluten.

Växjö Lakers avslutar grundserien mot Malmö Redhawks i Vida Arena. Första kvartsfinalen spelas nästa fredag – även den i Vida Arena.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons