Annons

Sportchefen om Lakers nyförvärv

Växjö Lakers har svarat för en lysande start på säsongen. Men trots fem raka vinster är två nya spelare på väg in.
Växjö • Publicerad 2 oktober 2017

Växjö Lakers har en trupp med flera unga framtidsnamn. Det är en av anledningarna till att man nu väljer att bredda och spetsa. Vid jul väntar ett junior-VM och troligen kommer Elias Pettersson, Linus Högberg och Jonas Røndbjerg att vara med där. Någon månad senare väntar ett OS och där kan också flera Växjöspelare bli aktuella.

– Det handlar inte om att det har gått dåligt utan det handlar om att vi har vetat hela tiden att vi kommer att vilja bredda vår trupp med förmodligen en back och en forward. Sen har vi inte vetat om rätt killar skulle komma i oktober eller i januari. Nu känner vi att de kom i september till och med, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Annons

Senast in i truppen är 26-årige Brendan Shinnimin. Han var riktigt poängstark som junior i toppligan WHL och blev utsedd till ligans bästa spelare säsongen 2011/12. Han tillhörde sedan Arizona Coyotes organisation, men spelade mest med AHL-laget Portland Pirates. Förra säsongen flyttade Shinnimin till Europa och där blev det spel med SCL Tigers i NLA och Barys Astana i KHL.

Henrik Evertsson hoppas att man ska kunna hitta en nivå till i Brendan Shinnimins offensiva spel. Om man inte lyckas får man ändå en mycket användbar tvåvägsforward som kan spela både center och ytterforward.

– Hittar vi uppsidan blir det en extra bra värvning. Han är flerdimensionell och det är just det vi känner att vi behöver.

Om allt pappersarbete flyter på kan Shinnimin debutera mot Mora på torsdag. Med nya namn i truppen lär spelare lånas ut, men vilka och vart är ännu inte klart. Ludwig Wistén blev säsongens första utlåning. Han gick inte till samarbetsklubben Troja utan till Västervik.

– Samarbetet handlar om att vi ringer det första samtalet till varandra och har kontinuerlig kontakt. Ludwig till Västervik föregicks av att Troja hade möjligheten att ta honom i stället. De kände inte att de hade behovet just nu och han gick till Västervik. Sedan hade vi kanske inte lånat ut honom dit om de hade mött Troja, säger Henrik Evertsson.

Växjö Lakers spelar tre matcher i veckan. Redan i morgon väntar CHL-match mot Cardiff. Truppen flyger till London under måndagen och tar sedan bussen till Wales.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons