Annons

Sportchefen: Talang utöver det vanliga

Publicerad 17 november 2016
Foto: Daniel Rydström
Foto: Daniel Rydström

[3em1ahf7]

Han gjorde åtta mål och åtta assist under sin första säsong i division 1 södra. Nu väljer Landskronas spännande offensiva mittfältare Jonathan Levi att fortsätta karriären i superettan med Östers IF. 20-åringen har skrivit på ett treårskontrakt.

Annons

– Det var andra klubbar som hörde av sig, men här var en tränare som trodde på mig extra mycket och en tränare som hade sett mig. Det är alltid en trygghet och jag letar efter en tränare som tror på mig så att man får spela. Jag vet att det är ett spelsätt som kommer att gynna min fotboll och som gör att jag förhoppningsvis ska kunna bidra till poäng, säger Jonathan Levi.

Vad måste du bli bättre på?

– Jag har svagheter men även andra positiva egenskaper jag måste bli bättre på. Jag är lite över 1.80 och måste förbättra fysiken i dueller och fasta situationer både offensivt och defensivt. Men något jag tror på är att förbättra sina spetsegenskaper och göra dem till något väldigt bra.

Sportchefen Matias Concha har nu presenterat två nyförvärv inför superettan nästa säsong. Både Sebastian Crona och Jonathan Levi känns också som spelare som verkligen har allsvensk potential på sikt.

– Så är det. Vi tar in spelare som vi tror ska hjälpa oss hela vägen upp och inte bara fungera i superettan.

Fotbollskännare i nordvästra Skåne är smått lyriska när de får chansen att beskriva Jonathan Levis kapacitet. Matias Concha håller med.

– Det är talang, egentligen utöver det vanliga. Det är en spelare som gör sitt första år, men som redan visar klass och som sticker ut ur mängden. Landskrona har fungerat bra och vunnit matcherna när Jonathan spelat bra och varit på topp. Han har avgörande egenskaper i sitt spel.

Fler frågor och svar från Jonathan Levi och Matias Concha får ni i presskonferensen i spelaren ovan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons