Annons

Sprängning i Växjö gick snett

Publicerad 18 november 2016
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten

I samband med bygget av de nya lägenheterna på Bokelundsvägen i Nydala i Växjö genomfördes ett par sprängningar under torsdagen, men enligt Smålandsposten ska en av sprängningarna ha gått snett. En sten ska nämligen ha flugit iväg 20 meter för att sedan träffa balkongräcket på ett hyreshus i närheten.

– Jag var ute ett ärende på förmiddagen och när jag kommer tillbaka ligger det en stor sten vid min ytterdörr och jag såg att balkongräcket var spräckt, säger Jessica Rosvall, som bor i hyreshuset, till Smålandsposten.

Annons

Byggarbetet genomförs av Gustaf R Johansson AB.

– Detta ska inte kunna hända. Men tyvärr kan det uppenbarligen ske. Förmodligen är det så att stenen rasat från kanten, ner på sprängmattan. När sprängningen sedan genomfördes flög stenen i väg, säger Gustaf Johansson, arbetsledare på Gustaf R Johansson AB till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons