Annons

SSL gör som SHL

Publicerad 20 mars 2017
Foto: Richard Axell/Pressbild
Foto: Richard Axell/Pressbild

Landets högsta innebandyliga, SSL, gör som SHL. Klubbarna i superligan föreslår, tillsammans med deras intresseförening SSL/SEI, flera förändringar som ska göra ligan ännu mer attraktiv.

Inför säsongen 2017/2018 vill de bland annat ha spel tre mot tre i förlängningen för att få ett mer underhållande spel och större dramatik.

Annons

Ett annat förslag är att utöka slutspelet med två åttondelsfinaler på herrsidan. Det skulle innebära att topp sex i tabellen efter grundserien är klara för kvartsfinal medan lag sju-tio gör upp i åttondelsfinalerna.

– Besluten har styrelsen i SSL/SEI tagit i samråd med klubbarna. Vi vill utvecklas och växa i precis den takt som harmoniserar med våra klubbar. Detta går precis i den riktning som vi tillsammans med klubbarna vill utveckla högsta ligan. Genom att löpande utveckla produkten gör vi varumärket mer attraktivt både nu och över tid, säger SSL/SEI:s ordförande Krister Kalte i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons