Annons

Stå upp för friheten och öppenheten

Insändare av styrelsen för Moderata Studenter i Växjö.
Växjö • Publicerad 11 maj 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

Sverige ska vara ett öppet land för alla medborgare, det finns inget som ska stoppa en från att öppet få vara stolt över sin frihet och identitet. Moderata Studenter i Växjö vill därför uppmärksamma om att Prideveckan handlar om att alla Växjöbor ska just få vara fria och bli bemötta med respekt och öppenhet i allmänheten. Det ska därför vara möjligt för alla att bli accepterade med att kunna få vara kär i vem som helst och att kunna älska vem man vill.

Moderata Studenter i Växjö värnar om att varje individ ska få vara trygg med sig själva och inte behöva oroa sig för att bli bemött med hat eller rädsla. Det moderna samhället har tidigare genomgått en stor utveckling för att kunna acceptera den fria kärleken och det finns fortfarande utvecklingspotential. Det är därför som regnbågsflaggan ska symbolisera att det finns en mångfald i samhället och att individen har rätt att vara fri. Det är därför som Pride ska handla om frihet och kärlek, inte om censurering eller förtryck.

Annons

Sverige har gjort flera framsteg i utvecklingen om att värna om den individuella friheten och jämförelsevis internationellt har det skett stora förändringar efter kravallerna under det amerikanska Stonewallupproret år 1969. Värdet om öppenhet i samhället har därefter spridits i storartad fart, däribland till Sverige. Stoltheten i att älska vem man vill är däremot fortfarande en fråga som bör tas på allvar och får inte glömmas bort, det är därför som pridetågen har en stor betydelse för att inte glömma bort vad som många en gång kämpade för att få erhålla: friheten i att få vara kär i vem man vill.

Avslutningsvis önskar Moderata Studenter i Växjö att Prideveckan ska ge Växjöborna insikten och påminnelsen om att en individs frihet och sexuella läggning aldrig får vara ifrågasatt, utan istället bli bemött med kärlek och öppenhet.

Styrelsen för Moderata Studenter i Växjö

VILL DU SKRIVA DEBATT/INSÄNDARE PÅ VXONEWS? Maila din text till tips@vxonews.se

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons