Annons

Stal bil och vansinneskörde i centrum

Publicerad 19 februari 2016

En 24-årig man döms till fängelse i ett år och tre månader efter att ha tvingat sig till en bil på Stortorget i Växjö. Händelsen inträffade i november 2014. Föraren av bilen blev plötsligt utdragen från förarsätet och trycktes sedan ner i baksätet. Därefter påbörjades en vansinnesfärd genom centrum i Växjö.

Färden gick via Kungsgatan, förbi tingsrätten och sedan längs Norra Esplanaden. Färden tog slut på Storgatan när bilen gick sönder.

24-åringen döms för olaga frihetsberövande, men även övergrepp i rättssak eftersom han uppmanade den ursprungliga föraren i bilen att inte anmäla händelsen. Han döms också för olaga tvång och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Straffet blir också längre eftersom mannen begått brotten under prövotid för villkorlig dom.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons