Annons

Stal för 190 000 kronor i Växjö

Växjö • Publicerad 31 mars 2018

En lastbilschaufför som skulle leverera paket från Postnords terminal till kunder i Växjö åtalas efter att ha stulit för 190 500 kronor.

Chauffören ska, under ruttens gång, ha tagit paketen, som egentligen skulle till kunderna. Mannen ska bland annat ha stulit 27 mobiltelefoner, fyra surfplattor och verktyg.

Annons

Paketen med mobilerna scannades aldrig och fick inte rätt status i Postnords datasystem, vilket gjorde att han blev misstänkt. Kontroller visar också att chaufförens transportslinga vid tillfället var den som hade flest reklamationer i hela Sverige. Chauffören krävs nu på 140 500 kronor i skadestånd.

Chaufförens flickvän åtalas för häleri efter att ha sålt tio av de stulna mobiltelefonerna. En man, som köpte tre mobiltelefoner av kvinnan, åtalas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons