Annons

Stal taxi - med chauffören i bagaget

Publicerad 4 mars 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

I början av november i år förde två pojkar bort en taxichaufför i Alvesta. De knivhotade honom och tvingade ner honom i taxins bagageutrymme. Pojkarna åtalas nu vid Växjö Tingrätt för stöld, människorov och bedrägeri.

När taxichauffören hade kört pojkarna till en adress i Alvesta tvingade de honom att lämna bilen. De höll en kniv mot taxichaufförens hals, puttade in honom i bagaget och slog honom i ansiktet. En av dem vaktade honom med kniven mot halsen och sa till honom att han skulle hålla ner huvudet och vara tyst.

Annons

De båda tog bilen och körde till en plats utanför Alvesta. Där lyfte de ut honom, tejpade för hans mun, band hans armar och fötter och lyfte in honom i bagageutrymmet igen samtidigt som de höll en kniv mot hans hals.

De båda pojkarna stal bland annat taxichaufförens plånbok och mobiltelefon och hotade med att döda han och hans familj om de inte fick koden till bankortet.

De körde åter en bit innan de lyfte ur honom och dumpade honom i skogen.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons