Annons

Stal tusentals chokladkaniner - för eget bruk

Publicerad 23 februari 2016
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Armin Zogbaum/Lindt&Spruengli
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Armin Zogbaum/Lindt&Spruengli

I slutet av januari upptäckte en lastbilschaufför att tjuvar var inne i hans släp vid Sjöboda rastplats i Traryd. Tjuvarna fick med sig cirka 3000 chokladkaniner men kunde en stund senare gripas i en skog i närheten.

Tre män anhölls misstänkta för stöld och nu har två av dem dömts till villkorlig dom och böter, rapporterar Smålandsposten.

Annons

De nu dömda männen, 31 och 26 år gammal, erkände stölden medan den tredje, 21 år gammal, nekade till anklagelserna och menade att han varit ovetandes om att brott begicks. Trots att det, enligt Tingsrätten, finns flera omständigheter som anses vara besvärande för 21-åringen frias han helt eftersom det inte går att bevisa att han deltog i stölden.

Männen har, enligt Smålandsposten, berättat i rätten att det rörde sig om en spontanstöld. De ska inte ha haft för avsikt att sälja vidare chokladen utan själva äta upp den. Värdet på den stulda chokladen uppskattas vara drygt 20 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons