Annons

Stängde butik i Växjö - går bättre

Växjö • Publicerad 18 mars 2018
Foto: David Elg

I juni förra året begärdes Teknikmagasinet i rekonstruktion med stora leverantörsskulder och stora engångskostnader i samband med flytt. Under sommaren beslutade kedjan också att stänga butiken i Linnégallerian i centrala Växjö. Nu ser företaget ljuset i tunneln.

– Nu ser vi att vi börjar vända och effekter märks både på intäkter och omkostnader. Vi ser verkligen fram emot att komma ur den här rekonstruktionen och blicka framåt. Staten är en stor borgenär på grund av lönegarantin som trädde i kraft i början av rekonstruktionen. Övriga skulder ligger hos våra leverantörer. Men de var försäkrade, och därför är det mycket pengar som ska till försäkringsbolag, säger Teknikmagasinets vd Catherine Sahlgren till Handelsnytt.

I samband med den turbulenta sommaren har schemaläggning och personalomkostnader setts över. Förutom i Växjö stängde de också en butik i Jönköping men de flesta av personalen har kunnat återanställas i närliggande butiker, skriver Handelsnytt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons