Annons

Stannar succéspelarna i Taif?

Publicerad 12 februari 2016

Tror du att det blir stor spelaromsättning i Taif efter säsongens succé?

Björn Oldeen, programledare C More

Annons

”Nej jag tror inte på någon jättestor spelaromsättning i Tingsryd efter säsongen. Några spelare kommer såklart vara intressanta för klubbar högre upp i systemet och några kommer man själv vilja släppa. Men det här en trupp som vunnit mycket på just lagarbetet och tilltron till det egna spelsystemet. Tror att många i laget trivs under Magnus Sundquists ledning så min känsla är att så vida inte TAIF tar steget upp till SHL så kommer stora delar av stommen finnas kvar i klubben. Blir det SHL händer såklart betydligt mer även om jag även där tror dom grönvita kommer välja en rätt hemvävd trupp.”

Lisa Bengtsson, fästmö till Niklas Enberg och bloggare på Vxonews

Min magkänsla säger nej, det blir ingen större spelaromsättning i Taif. Jag tror att en bra förstetränare i Magnus och en otrolig lagsammanhållning kommer vara fortsatt attraktivt. Det som skulle kunna vinna över min magkänsla är pengarna. Självklart har spelarnas marknadsvärde stigit med tanke på lagets succé och många har imponerat rejält även på individnivå. Försvinner några viktiga pjäser så finns såklart risken att det fortsätter trappas av men fylls det bara på med signaturer inom kort så tror jag att vi ser ett liknande lag på isen även nästa säsong.

Erik Jakobsson, ordförande i Gröna brigaden

”När man är ett topplag utan pengar får man räkna med att några spelare kommer att försvinna till andra topplag eller prova sina vingar i en högre serie. Så visst kommer några att försvinna. Men samtidigt vet vi att alla trivs riktigt bra i Tingsryd, och att många klubbar brottas med pengaproblem. Så jag är inte orolig för någon större omsättning, de flesta kommer stanna. Ingen spelare på marknaden har ju heller missat att Magnus Sundqvist är populär och duktig. Så Tingsryd kommer vara en klubb där många spelare med framtiden för sig kommer vilja spela även nästa år. ”

Matts Frost, utflyttad supporter sen 25 år som numera bor i Stockholm. Ansvarar för TAIF's nyhetsbrev och försöker hjälpa föreningen så mycket det går på 40 mils avstånd.

”Självklart har ”storklubbar” både i Hockeyallsvenskan och SHL-lag ögonen på vissa spelare, det är ganska naturligt efter en sådan här succésäsong. Men jag tror inte att omsättningen blir så stor som man kan befara. Laget är främst ett kollektiv vilket gör det svårt att veta hur en spelare passar in i annat spelsystem och sammanhang. Dessutom har Magnus och Larry utvecklat spelarna, fått ihop en stark grupp. Ledarstaben är nog anledning till att många av de yngre spelarna kommer stanna för att fortsätta utvecklas. Det jag ser som viktigast, oavsett hur många spelare som lämnar, är att kulturbärarna stannar och att man fortsätter plocka upp egna juniorer. Kulturen och den gröda tråden genom verksamheten från ungdomssidan till a-laget är viktigare än om någon enskild spelare stannar eller lämnar.”

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons