Annons

Stark kritik mot Tenje: ”Högst olämpligt”

Publicerad 22 februari 2018
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Anna Tenje (M), vill inte ha böneutrop från moskén i Växjö. I ett möte med Stiftelsen Växjö muslimer förra veckan försökte Tenje få imamen att ta tillbaka sin ansökan. Nu riktas hård kritik mot Växjös toppolitiker.

– Det är högst olämpligt att hon som folkvald politiker försöker påverka en administrativ process, genom att försöka få till stånd att där den här ansökan inte ens prövas. Det tyder på ett övertramp i fråga om hur hon använder sin politiska makt. Det är inte ett politiskt beslut, utan en fråga som avgörs genom tillämpning av gällande lag. Detta är ett beteende som jag skulle kunna misstänka som diskriminering, säger Johanna Westeson, jurist och sakkunnig i diskrimineringsfrågor på Amnesty International, till Smålandsposten.

Annons

Anna Tenje själv menar att böneutrop skulle öka splittring mellan människor.

– Jag har aldrig försökt stoppa böneutrop mer än att jag har vädjat till imamen att dra tillbaka sin ansökan, säger Tenje (M) till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons