Starta veckan med god kycklinggryta
Hej, Linas Kök här!
Den här rätten tar mig tillbaka till Mauritius där jag gifte mig 2007. På julafton åt vi den på en restaurang vi var på och jag kunde inte lämna stället innan jag fick receptet på den. En härlig gryta med smak av mynta och rosépeppar i en krämig gräddsås som serveras med ris. Lika god till vardags som till fest. Jag ska helt enkelt laga en laddning för egen del i veckan.
Vietnamesisk kycklinggryta
Ingredienser till 4 portioner. Tid. Ca 30 min
800 g kycklinginnerfilé
150 g färska harricot verts
2 stora morötter
3 msk söt grov senap
3 dl grädde
1 msk roséppeppar
Färsk mynta (torkad går oxå bra)
salt
peppar
smör
1. Salta och peppra kycklingen.
2. Bryn den runt om i smör och lägg den på ett fat åt sidan medan du gör såsen.
3. Deglasera pannan med 1 dl vatten och spara stekskyn till såsen.
4. Dela bönorna och skär morötterna i tunna strimlor med en potatis skalare.
5. Koka upp stekskyn.
6. Tillsätt senap, grädde och kryddor.
7. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
8. Lägg i kycklingen och sjud ytterligare 5-10 minuter tills kycklingen är genomkokt.
9. Lägg till sist i bönor och morötter och sjud 5 minuter till.
10. Servera med kokt basmatiris och en fräsch sallad.
Lina Ländin