Annons

Steen lär få ny Skellefteåchans

Publicerad 7 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I andra SM-finalen mellan Växjö Lakers för ett år sedan började Cristopher Nihlstorp känna sig krasslig. Det öppnade båsdörren för Stefan Steen som fick slutspelsdebutera med vinst och förlust innan Torpet var tillbaka för de två avslutande matcherna.

I fjärde SM-semifinalen för Växjö Lakers torsdag kväll blev Cristopher Nihlstorp överkörd i Skellefteås slutforcering. Stefan Steen fick hoppa in de sista sekunderna och kommer nu troligtvis åter få en gyllene slutspelschans mot sin tidigare klubb.

Annons

Då som nu har Stefan Steen varit en uttalad tvåa. Han fick starta 16 av 52 matcher i grundserien och lär vara mer taggad än formtoppad i Skellefteå på lördag. Med tanke på hur Nihlstorp reagerade vid skadan och att han behövde hjälp för att ta sig av isen har jag extremt svårt att tro att vi ska se honom igen i semifinalserien.

Att tappa Nihlstorp skulle vara tufft för Växjö Lakers, men Stefan Steen kommer in i ett läge där han personligen har allt att vinna. Något annat som verkligen talar för Växjö Lakers är att superkedjan äntligen har vaknat. De sköt själva matchserien till 2–2 efter att rullgardinen mörklagt Vida Arena ordentligt första halvan av matchen. Richard Gynges 1–1-mål innebar dock att den for upp i en faslig takt och matchen svängde totalt.

Nu är det bäst av tre som avgör och Växjö Lakers får ännu en chans att spräcka nollan i Skellefteå Kraft Arena. Det här är redan en ny klassisk slutspelsserie och dramat fortsätter på lördag.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons