Annons

Stjärnan förlänger med Växjö Vipers

Publicerad 26 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Världens bästa innebandymålvakt, Eero Kosonen, stannar i Växjö Vipers. Under onsdagen meddelade klubben att han valt att förlänga sitt avtal.

”Härligt att världens bästa målvakt väljer ett tredje år hos oss. Eero är en stor ledare för gruppen och en fantastisk spelare. Han är en riktig vinnare. Eero står för professionalism ut i fingerspetsarna och kanaliserar detta rakt ut i laget”, säger tränaren Niklas Nordén i ett pressmeddelande.

Annons

Den finske målvakten, med 56 landskamper på sitt cv, kom till Växjö för två år sedan. Han har varit en viktig kugge under sina år i Vipers och bidrog starkt till årets succé.

”Med sin erfarenhet och sitt lugn ger Eero oss en trygghet i vår process där vi till stor del arbetar med ganska unga spelare. Att en av världens absolut bästa innebandyspelare väljer att förlänga med oss visar också att han tror på det arbete vi gör. Tillsammans kommer vi att arbeta stenhårt för att ta ytterligare steg”, säger sportchefen Johan Schönbeck i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons