Annons

Stjärnorna i Öster levererar

Publicerad 17 juni 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Öster vann 15 av 26 matcher under förra säsongen, men var aldrig nära att ta klivet upp till Superettan. Mötena mot toppduon Trelleborg och Örgryte gav en av tolv möjliga poäng. Truppen saknade den spets som behövs när man möter de allra bästa, även i division 1-fotbollen. Öster gjorde till exempel bara ett mål framåt i de fyra matcherna.

För att bygga bort denna svaghet i truppen värvade Thomas Askebrand bara spets under vintern. Björn Berglund, pålitlig målskytt de senaste åren, hämtades i norska division 2. I Oskarshamn fanns Robin Östlind som satte sju mål i serien förra året. Båda två har fått chansen från start, men trots att laget levererat har duon haft det lite svårt. Fram till säsongens första toppmatch.

Annons

Landskrona tog ledningen i seriefinalen förra helgen och för Öster 2015 hade det troligen slutat med en 0-1-förlust. Det hade varit oerhört kostsamt mot värsta konkurrenten, precis som det var mot Trelleborg och Örgryte förra året. Men nu klev de fram. Robin Östlind gjorde 1-1. Björn Berglund satte 2-1. Tre poäng till Öster som nu leder serien med fyra poäng.

Spetsduon har därmed hittills fullföljt sitt uppdrag på ett utmärkt sätt. Nu stundar ytterligare två mycket svåra matcher mot tippade topplag som Kristianstad och Mjällby. Öster har redan skaffat sig riktigt skön arbetsro och att kryssa någon match är nu absolut ingen fara. Landskrona är alltså redan fyra poäng bakom och sedan följer skrällen Prespa Birlik och Utsikten. De är redan sex respektive åtta poäng efter ledarlaget. Öster har tagit på sig ledartröjan och jag tror inte att man kommer att plocka av den mer denna säsong.

Det finns faktiskt väldigt mycket att vara glad över som Östersupporter i nuläget. Fantastiska publiksiffran 3 786 personer såg seriefinalen mot Landskrona och därmed är snittet uppe i starka 2 838 personer. Det är snitt som ligger över slutsiffrorna 2011 och 2014 då Öster spelade i Superettan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons