Annons

Stockholmarna mellanlandar i Växjö

Växjö • Publicerad 18 april 2018
Foto: Daniel Börjesson

I slutet av mars var det premiär för den nya flyglinjen mellan Växjö och Berlin. Sedan dess har flygen varit fullbokade från Sverige.

En fenomen som också sticker ut kring resorna från Växjö är ett nytt resemönster, där många från Stockholm väljer att flyga till Växjö för att sedan ta sig till Berlin. På den senaste flygningen kom närmare 20 procent av passagerarna från Stockholm med ett tidigare flyg till Växjö innan avgång mot Berlin.

Annons

– Vi är själva lite överraskade men väldigt glada över siffrorna, som tyder på ett önskemål om att ta sig smidigt till Berlin från Stockholm City. Ett snabbt flygbyte på en mindre flygplats lockar nog våra resenärer, som är vana vid smidigheten på Bromma flygplats där inte det tar mer än cirka sju till tio minuter från incheckning, genom säkerhetskontrollen till gaten, säger Johannes Jarz, ansvarig stationschef för BRA på Växjö Småland Airport, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons