Annons

Stöld och häleri i Växjö

Publicerad 18 januari 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Tre personer åtalas för stöld och häleri. De ska under ett par dagar i december ha stulit verktyg, bränsle och maskiner från flera privatpersoner i Växjö och Tingsryd, varav ett dödsbo. De ska vid fyra tillfällen på några dagar ha stulit föremål för över 120 000 kronor. Därefter ska de tillsammans ha förvarat stöldgodset i Växjö och misstänks nu för häleri.

Trion misstänks också för stölden i Virestad den 18 december, där idrottskläder, bollar, flaggor och sjukvårdsmaterial till ett sammanlagt värde om ungefär 25 000 kronor stals från Virestads IF. Två av de misstänkta är 27 år gamla och den tredje är 36 år. Idrottsklubben yrkar att de åtalade ska betala 7000 kronor tillsammans i skadestånd för en förstörd dörr och kostnader för ersättningskläder.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons