Stor härva med människohandel i Växjö

Foto: Anders Johansson

Under tisdagsmorgonen genomförde polisen i region syd ett stort tillslag mot organiserad människohandel, där tio personer har frihetsberövats i Sverige. Dessutom har tre män häktats i sin frånvaro och fyra personer är fortfarande anhållna i sin frånvaro. Enligt polisen ska de misstänkta ha lurat hit brottsoffrena med falska löften om jobb. Växjö ska ha varit centrum för verksamheten men både Lessebo och Hultsfred nämns, skriver Smålandsposten.

För närvarande arbetar polisen och myndigheter med 29 personer, både män och kvinnor, som ska ha drabbats i härvan. De är nu på skyddade boenden. Brotten ska ha pågått under 2016 och 2017 och enligt polisen har det förts ut mångmiljonbelopp ur Sverige enligt polisen.

Det är en åklagare vid Internationella åklagarkammaren i Malmö som leder förundersökningen. Tillslaget genomfördes i Kronoberg och Kalmar län samt i Bulgarien, där stora värden beslagtagits, bland annat i form av bilar. Det var den uppmärksamma härvan, där en man misshandlades svårt i Växjö efter att ha velat sluta tigga, som är startpunkten för den här härvan, uppger Smålandsposten.

Under tisdagen höll polisen en presskonferens om tillslaget och den stora härvan. Läs mer om den här.

Läs mer

Nyheter

Region Kronoberg öppnar upp för allmän provtagning

Från och med onsdag kan man testa sig.

Nyheter

Vårdare i Växjö får varning

En vårdare inom psykiatrin i Region Kronoberg varnas.

Nyheter

Mopedolycka i Växjö

Två personer fick skjuts hem av ambulans.

Nyheter

Trafikolycka på riksväg - stor påverkan på trafiken

Inträffade strax före lunch.

Nyheter

En person har avlidit under helgen

Nya coronasiffror från Region Kronoberg.

Nyheter

Bil voltade på riksväg utanför Växjö

Singelolycka på måndagen.