Annons

Stor insats av Växjöpolisen

Publicerad 26 december 2017
Foto: Nadia Hagberg

Efter julhelgens stora stöld av fyrverkerier från en container i Växjö sprider sig oron hos polisen och kommunen. När fyrverkerier stals för 150 000 kronor i december 2015 följde flera dagars skjutande och vid ett tillfälle var det våldsamt upplopp där det avfyrades raketer mot polisen.

Även förra året var det problem med stölder av fyrverkerier och mycket smällande och skjutande som följd. För att försöka förhindra riskerna för att fyrverkeri hamnar i orätta händer har polisen sedan någon vecka tillbaka kört igång en insats, skriver Smålandsposten.

Annons

Insatsen är tillsammans med kommunen och vaktbolag. Dessutom har polisen haft möte med räddningstjänsten och samtliga försäljare av fyrverkeripjäser för att prata om ansvar, lagar och regler.

Smålandsposten rapporterar att polisen så sent som för några dagar sedan kunde avstyra ett inbrott i en fyrverkericontainer på Fagrabäcksvägen. Med hjälp av larm och kamera kunde polisen snabbt vara på plats och tjuvarna skrämdes bort.

Läs mer här.

TIPSA VXONEWS OM NYHETER! Skicka ett mejl till tips@vxonews.se eller på Facebook.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons