Annons

Stor militärövning genomförs

Publicerad 4 september 2017
Foto: Joel Thungren / Försvarsmakten / Combat Camera
Foto: Joel Thungren / Försvarsmakten / Combat Camera

I september genomförs försvarsmaktsövningen Aurora 17 i hela Sverige. Det är den första och största försvarsmaktsövningen i sitt slag på mer än 20 år, där samtliga militära stridskrafter och fler än 19 000 män och kvinnor kommer att delta.

Övningen kommer att genomföras i luften, på marken och till sjöss i hela Sverige men främst berörs Mälardalen och Stockholm, området på och runt Gotland samt Göteborgsområdet. Enligt Länsstyrelsen Kronoberg berörs också vårt län.

Det är i en mindre omfattning och främst genom transporter som kommer ske genom länet. På grund av övningen kan det förekomma störningar på ordinarie trafik vid enstaka tillfällen. Dessutom kan det förekomma buller från flygaktiviteter och lågt flygande flygfarkoster. Både svensk och utländsk militär kan komma att synas i Kronobergs län.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons