Annons

Stor operation i Växjö

Publicerad 25 april 2017
Foto: Kronofogden
Foto: Kronofogden

I mars deltog Kronofogden, Tullverket och polisen i en internationell kontrolloperation med flera brottsbekämpande myndigheter inom EU och Norge. I operationen låg fokus på kontanter i syfte att försvåra finansiering av terrorism och organiserad brottslighet.

I Sverige utfördes mängder av kontroller på Arlanda, Landvetter, Sturup och Växjö flygplats. Enligt det preliminära resultatet ledde operationen i Sverige till över tusen kontroller och mer än 600 000 kronor togs i beslag. Däremot ska de inte ha beslagtagit något i Växjö.

Annons

– Under operationen har vi kommit i kontakt med personer som har skulder till brottsoffer och då har vi kunnat utmäta både kontanter och värdeföremål. Värdet på utmätt egendom uppgår till drygt 400 000 kronor, vilket är långt över förväntan. Har man skulder till ett brottsoffer är det inte acceptabelt att åka på semester för pengarna. Man betalar sina skulder först, säger Sajida Bergqvist, nationell samordnare av Kronofogdens samverkansoperationer, i ett pressmeddelande.

Operationen ledde bland annat till elva utmätningar på personer med skulder hos Kronofogden. Exklusiva diamantsmycken, klockor, konst och stora summor i kontanter utmättes.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons