Annons

Hon vill göra ett omtag i Araby

Det finns stora planer för Araby nästa år.
– Vi vill göra Araby park arena till en arena för hela Växjö, säger enhetschef Malin Richardson.
Publicerad 21 december 2017 • Uppdaterad 23 december 2017
Foto: Nadia Hagberg

Fria tiden Araby, så kallas det uppdrag som ska göra Araby till en plats för kultur, idrott, sysselsättning och integration.

– Vi vill fånga upp de som bor i här och på sikt se till att övriga Växjöbor kommer hit ännu mer.

Annons

Tanken är att barn och unga men även vuxna i området ska erbjudas en meningsfull fritid med ett stor utbud av gratis aktiviteter. Det kan handla om allt ifrån teaterklasser och fotboll till läxhjälp och sluta röka-kurser.

– Araby park arena ska bli en plats där besökaren får ta del av värdefulla aktiviteter. Både under dagtid och kvällar.

Uppdraget samordnas av arbete och välfärd, kultur och fritid, utbildningsförvaltningen och Växjöbostäder men flera externa parter och föreningar är inblandade.

– Vi är många engagerade med stora ambitioner och vi kommer att göra ett ordentligt omtag, säger Malin och poängterar att uppdraget inte är ett projekt utan en process.

Foto: Nadia Hagberg

Processens första utmaning blev att ta reda på vad de boende i området faktiskt vill göra med sin fria tid. Därför skickades en enkät ut till alla hushåll och skolor i närheten.

– Som det ser ut idag så når vi inte alla grupper. Framförallt inte kvinnor och tjejer. Enkäten blev ett bra sätt för oss att få mer information om vad boende i Araby är intresserade av och vad de vill göra.

I enkäten kunde man också intresseanmäla sig för att hjälpa till med de kommande aktiviteterna.

– Vi har fått hela 40 personer som anmält intresse för att hjälpa till som ledare och vi kommer erbjuda flera ungdomar ledarskapsutbildning.

I slutet av januari presenteras undersökningen under ett möte i Araby park arena och därefter drar Fria tiden Araby igång på riktigt. Tills dess pågår flera gratisaktiviteter från slutet av december en bit in i januari under samlingsnamnet Kul jullov.

– Alla är välkomna och vi kommer ha personal på plats under eftermiddagarna och kvällarna, med undantag av julafton och nyårsafton.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons