Annons

Stora planer för Växjös kommunhus

Växjö • Publicerad 11 maj 2018
Foto: Växjöbostäder

När Växjös nya kommun- och stationshus står klart ska det nuvarande kommunhuset bli omkring 250 bostäder. Det är Växjöbostäder som ska teckna ett köpeavtal för kvarteret med Vöfab. Under fredagen offentliggjordes Växjöbostäders vision för kommunhuset.

– Vi tror på ett centralt kvarter med stor mångfald. Det skapar liv och rörelse dygnet runt, alla dagar i veckan samtidigt som det stärker centrumhandeln. Tänk bara att det tillkommer drygt 400 personer som bor precis mitt i staden, säger Anders Bengtsson (C), styrelseordförande Växjöbostäder, i ett pressmeddelande.

Annons

Planen är att det ska bli bland annat hyresrätter och ägarlägenheter med en målsättning att skapa boende för unga, familjer och trygghetsboende.

– Det är uppenbart att det finns stor efterfrågan på centrala bostäder i Växjö och här har vi möjlighet att bygga något helt unikt. Tänk dig ett kvarter med unga, gamla och mycket rörelse där nuvarande entrén fungerar som en mötesplats för både allmänhet och boende. Kanske samsas ett fik med extra service för de boende, säger Carina Herbertsson, projektchef på Växjöbostäder, i pressmeddelandet.

Växjöbostäder väntas ta över fastigheten redan i oktober i år och arbetet med att göra om fastigheten till bostäder påbörjas så snart det nya stations- och kommunhuset står färdigt i början av 2021.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons