Annons

Stora satsningen vill låna åtta miljoner

Växjö • Publicerad 18 maj 2018
Foto: Emma Koivisto

Öjaby IS vill satsa på en konstisbana, en multimötesplats med isyta för alla. För att projektet ska kunna starta vill klubben ha ett kommunalt penninglån på åtta miljoner kronor samt ett driftsbidrag på 716 000 kronor till aktiebolaget, som är under bildande, skriver Smålandsposten.

Planen är att den konstfrusna isytan ska vara färdigställd i november. Den planeras att vara 62x56 meter. Utan det stora lånet kan den bli mindre.

– Projektet kommer inte att dö, men isytan kommer att bli mycket mindre. På lång sikt vill vi ha hela planen med konstis. Nästa steg blir att lägga på konstgräs när vintersäsongen är över. Vi bygger efter budget. Om det blir två miljoner eller åtta miljoner kronor återstår att se, säger Stefan Hermansson, en av de drivande i projektet, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons