Annons

Storägaren döms i insiderhärvan

Publicerad 12 december 2017
Foto: Smålandsposten

I slutet av november avslutades rättegången där Fortnox huvudägare Olof Hallrup misstänktes för grovt insiderbrott.

Under tisdagen kom domen, och storägaren döms  för grovt insiderbrott till villkorlig dom och 200 timmar samhällstjänst.

Annons

”Att Olof Hallrup omedvetet skulle ha gjort detta håller tingsrätten för uteslutet, särskilt mot bakgrund av hans stora engagemang i Fortnox”, skriver tingsrätten i domen, och tillägger:

”Han måste också ha varit väl medveten om att det rörde sig om sådan insiderinformation som väsentligt skulle påverka aktiekursen. Han har därigenom missbrukat sin ställning som styrelseledamot i Fortnox på ett sådant sätt att även han ska dömas för grovt insiderbrott”, enligt Smålandsposten.

Den misstänkte Växjöföretagaren får också villkorlig dom och 200 timmar samhällstjänst för grovt insiderbrott. Vinsten av aktieaffärerna i Fortnox på 283 000 kronor förverkas.

Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons