Annons

Storpublik till Vida Arena

Växjö Lakers har fått en riktigt bra start på säsongen. En tuff bortatripp gav fem av sex möjliga poäng i Champions Hockey League. Nu väntar två matcher inför storpublik i Vida Arena.
Publicerad 31 augusti 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

De svenska lagen i Champions Hockey League har lyckats bra sportsligt. Däremot har det varit svårt att locka publik till arenorna för matcher mot andra europeiska topplag. Det vill Växjö Lakers ändra på. Därför bjuder föreningen och partners på inträdet vid hemmamatcherna mot Davos, Bili Tygri Liberec och Cardiff.

– Det är klart att det blir en jättepositiv boost för oss jämfört med att spela för 900 personer. Fullsatt är fantastiskt stor skillnad, säger Växjö Lakers Erik Josefsson.

Annons

Förra veckans matcher i Tjeckien och Schweiz gav Växjö Lakers fem av sex möjliga poäng. Klubben kan säkra avancemang till slutspel i veckans returmatcher i Vida Arena. Lyckas man inte nu finns chansen tidigt i oktober då man möter Cardiff Devils i ett dubbelmöte. Laget från Wales bör vara gruppens sämsta lag. Tränaren Sam Hallam är mycket nöjd med veckan i Europa.

– Resultatet är jättebra tycker jag. Det blev två lite olika situationer. I den första matchen tappar vi lite fokus och skärpa och det som är bra är att vi blir väldigt hårt straffade och får hantera det. Vi lär oss. I match två har vi ledning och genomför matchen på ett mycket smartare sätt.

I de två inledande matcherna gjorde trotjänaren Erik Josefsson stort avtryck. Den defensive specialisten levererade tre mål på två matcher.

– Det är spännande och kul. Ofta har det varit att han kommit in och har varit en snabb-fix i powerplay. Nu kommer han in där och vinner puckar, vinner tekningar och trycker dit pucken. Intressant, säger Sam Hallam.

Erik Josefsson spelar gärna mer powerplay.

– Det gäller att ta vara på chanserna. Det var lite av en slump när jag kom in i powerplay i första matchen. Jag vet inte om det är tillfälligt eller temporärt. Det är bara att köra på, säger centern som är redo för tionde säsong i Växjö Lakers. Han imponeras av de unga spelarna i säsongens trupp.

– Innan har det varit att de kommer från J20 för att fylla ut trupperna. Nu är det yngre som kommit upp för att prestera i laget, inte för att fylla ut eller ta en plats. De ska bidra som vi andra. Det är nytt för klubben och ett bra tänk.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons