Storseger för Lakers efter galen period

Publicerad 30 januari 2018

Växjö Lakers tog för fjärde matchen den här säsongen tre poäng mot Mora efter 7-2 på hemmais. Bortalaget bjöd på motstånd men i den tredje perioden växlade serieledande Lakers upp och kunde avgöra matchen med fem mål inför 3 617 personer i Vida Arena, den lägsta publiksiffran någonsin för Växjö i SHL och Elitserien.

Växjö Lakers fick en mycket bra start med två snabba mål. Janne Pesonen inledde målskyttet efter 03.39 och mindre än två minuter senare gjorde Erik Josefsson 2-0. Mora kunde dock reducera med sex minuter kvar av den första perioden.

I den andra perioden drog Lakers på sig tre utvisningar på mindre än två minuter. Daniel Rahimi åkte ut för en holding efter 32.35 och mindre än minuten senare åkte Noah Welch ut för slashing. I spel tre mot fem visades även Arvid Lundberg ut för puck out. Det numerära underläget blev för stort och Mora kunde kvittera till 2-2, som också var ställningen inför den sista perioden. Växjö hade bara tre skott på mål under mittenperioden.

Växjö Lakers kom ut som ett helt annat lag till den tredje perioden. På en kvart gjorde laget hela fem mål och 2-2 blev helt plötsligt 7-2. Adam Brodecki gjorde ledningsmål och sedan skrev Brendan Shinnimin, Elias Pettersson, Jonas Röndbjerg och Daniel Rahimi in sig i målprotokollet.

Lakers vann matchen med 7-2 och på torsdag väntar Smålandsderby mot HV71.