Annons

Stort bidragsbrott i Växjö

Publicerad 27 september 2017
Foto: LILLIAN PETROVSKI, SMÅLANDSPOSTEN

En man och en kvinna i Växjö har dömts för bidragsbrott. Under 2012 och 2013 ansökte kvinnan om bostadstillägg och uppgav att hon var ensamstående och inneboende i en manlig bekants lägenhet.

Hon beviljades tillägget och fick över 57 000 kronor från Försäkringskassan. Men det visade sig att hyresvärden var kvinnans sambo. Enligt P4 Kronoberg ska polisen ha hittat en bildmapp i kvinnans dator som döpts till ”Sju år tillsammans” med bilder på den 56-åriga kvinnan och 52-årige mannen. Han ska också ha förvarat sina tillhörigheter i ett av sängborden.

Tingsrätten menar att hyresavtalet var för skens skulle och kvinnan döms till bidragsbrott. Mannen döms för medhjälp till bidragsbrott men eftersom det har gått lång tid sedan brotten begicks döms båda till villkorlig dom, skriver P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons