Annons

Stort gäng rånade pojkar i Växjö

Publicerad 24 februari 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Under fredagen utsattes flera pojkar för rån i Växjö. Enligt polisen ska totalt fyra personer ha rånats vid två olika tillfällen under eftermiddagen och kvällen.

Det ena rånet inträffade på Höstvägen, vid Araby Park Arena, strax efter klockan 17 på fredagen. Där blev två pojkar, född 2001, stoppade av ett stort ungdomsgäng och hotades med stryk om de inte lämnade ifrån sig en moped. Det andra tillfället inträffade på Vintervägen vid klockan 19 och där tvingade gänget till sig pengar. Även där var de rånade ungdomarna födda 2000 och 2001.

Annons

– Vid båda tillfällena ska ett 15-tal ungdomar ha omringat dem och under hot tvingat till sig gods. Ungdomsgänget ska ha varit maskerade med luvor, kepsar och annat. De beskrivs vara ganska långa och svartklädda, samtliga med utländskt ursprung, säger Samir Cehic, inre befäl vid Växjöpolisen, till VXOnews.

Polisen tror att händelserna har ett samband och att samma ungdomsgäng har utfört båda rånet.

– Det finns en stor chans att det är samma gäng. De har gjort det här förr, är alltid svartklädda och inte lätta att hitta, säger Samir Cehic.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons