Annons

Stort intresse för självförsvarskurs i Växjö

Publicerad 27 november 2017
Foto: Pressbild

Under söndagen arrangerade Krav Maga-klubben i Växjö en självförsvarskurs för kvinnor. Enligt arrangören har det funnits en stor efterfrågan eftersom många känner sig mer osäkra och obekväma med att vara ute ensamma nu när det börjar bli mörkare utomhus.

– Vi hoppas tjejerna fick med sig lite extra verktyg efter dagens pass och att dem ändrar sitt mindset när det behövs. Vi måste våga agera och stå upp för oss själva. Ingen människa ska behöva känna sig underminerad och att någon annan tar över ens självbestämmande, säger instruktören Donya Shawn till VXOnews.

Annons

Under kursen fick de deltagande kvinnorna lära sig enkla tekniker och attacker som de kan använda om obekväma situationer uppstår samt vad juridiken säger om bland annat nödvärn. På söndagens kurs, som var det första av tre steg, deltog 42 kvinnor i olika åldrar, enligt arrangören.

– Jag valde att gå dagens kurs för att jag ville se vad jag själv kan göra för att ska känna mig mer trygg. Jag har fått med mig vikten av att göra någonting istället för ingenting, sa en deltagare efter kursen.

Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons