Annons

Stort investeringsintresse i Växjöföretag

Publicerad 26 augusti 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Smålandsposten uppger att Växjöföretaget Kronfönster nu tar nästa kliv i utvecklingen genom att släppa in nya investerare via så kallad crowdfunding. Enligt koncernchefen Carl-Gustaf Svensson är intresset mycket stort, och 1 100 sparare har redan anmält sitt intresse.

– Vi behöver kapital för att kunna fortsätta växa i samma snabba takt. Vi gör en exportsatsning på Norge, vi ska ta fram en förbättrad e-handelslösning och vi ska fortsätta investera i vår helt nya fönsterfabrik i Polen, säger Svensson till Smålandsposten.

Annons

Kronfönster AB grundades 2005 och har sedan växt i genomsnitt 43 procent per år. Nu har företaget runt 100 anställda och en omsättning på cirka 70 miljoner kronor. Planen är att de nya investerarna kommer att äga mellan 20 till 30 procent av företaget, skriver Smålandsposten.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons