Annons

Straffet för attacken på polisstationen

Växjö • Publicerad 6 april 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Den 21-årige man som har åtalats för bland annat skadegörelse i samband med explosioner vid polisstationen i Dalbo döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Det var den 29 oktober som en spränganordning tändes vid entrén till polisstationen. Samma natt kastades en större sten in genom en ruta på baksidan av byggnaden och delar av en smällare hittades i närheten av fönstret.

Annons

21-åringen frias från den ena skadegörelsen, den som orsakades av explosionen. Polisen har hittat blodspår från platsen där spränganordningen tändes. Men det kommer inte från den åtalade mannen utan från en numera avliden person.

Däremot döms mannen för att ha kastat in stenen genom rutan. Han har i rätten berättat att han har haft problem med ett mc-gäng som ville ha pengar och tvingade honom att smälla smällaren på baksidan. De ska också ha hotat honom att erkänna båda smällarna, trots att han bara låg bakom en av dem.

Mannen döms för stöld, skadegörelse, rattfylleri, grov olovlig körning, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons