Annons

Strandat om nya Växjöhyror

Publicerad 29 november 2016
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har, sedan i somras, förhandlat angående en kommande hyreshöjning i Växjö i juli nästa år. Under tisdagen meddelar Fastighetsägarna Syd att förhandlingarna bryts då parterna inte kommer överens.

– Vår ambition har hela tiden varit att komma överens. Vi påkallade årets hyresförhandlingar tidigt i år för att kunna göra upp i rimlig tid på realistiska nivåer som ligger i paritet med den ekonomiska utvecklingen, säger Susanne Rikardsson, vd, Fastighetsägarna Syd i ett pressmeddelande.

Annons

Fastighetsägarna Syd, som förhandlar för cirka 2 800 lägenheter i Växjö, ville enligt sitt slutbud höja hyrorna med 0,9 procent. Motbudet från Hyresgästföreningen låg på 0,45 procent. Efter sex möten utan resultat valde Fastighetsägarna Syd att stranda förhandlingarna.

– Det är tråkigt att Fastighetsägarna är ovilliga att samarbeta och jag tycker att det är uppenbart att de har haft en politisk agenda redan från början, när de kallade till förhandling mitt under semesterperioden, säger Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost, i ett annat pressmeddelande.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons