Annons

Studentens initiativ sprider sig i Växjö

Publicerad 22 februari 2018 • Uppdaterad 23 februari 2018
Greta Mabilla
Greta MabillaFoto: NATHALIE NYLANDER

För tre år sedan startade Greta Mabilla Facebook-gruppen Food Sharing - Växjö som ett skolprojekt. Ett år senare ökade intresset fort hos studenterna på Campus och nu har tillgängligheten utvidgats inom Växjö.

I gruppen r Food Sharing - Växjö kan medlemmar ladda upp bilder på mat som de vill skänka till andra. Det kan vara mat som blivit över eller som inte kommer att användas.

– Kanske ska du åka på semester och har mat i frysen som du inte vill ska gå till spillo. Kanske har ditt äppelträd fått oväntat mycket äpplen eller så kanske du helt enkelt bara vill hjälpa någon. Jag känner inte att jag äger den här gruppen, utan alla våra gruppmedlemmar skulle gruppen aldrig fungera. Det vore bara kul om andra städer tar efter min idé och gör samma sak, säger Greta Mabilla till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons