Annons

Stipendium till studenter

Publicerad 8 mars 2017
Foto: Videum
Foto: Videum

Varje år utlyser Videum studentstipendier för studenter vid Linnéuniversitetet som har skrivit uppsats på kandidat-, magister- eller masternivå. Uppsatsen ska på ett eller annats sätt vara kopplad till ett samarbete med universitet och näringsliv/samhälle eller vara till nytt för företag eller organisationer. Under onsdagen delade Videum ut årets stipendium.

Adam Berntsson och Gustav Stenberg fick förstapriset på 10 000 kronor för uppsatsen "Effektiv projektkoordinering i en multi- projektorganisation".

Annons

Motiveringen: En välskriven uppsats som på ett kreativt och strukturerat sätt löser de specifika problem som fallföretaget har genom ett fungerande planeringsverktyg. Verktyget baserar sig på generella metoder som kan appliceras på andra multi- projektorganisationer i näringslivet.

Andrapriset på 7 000 kronor gick till Klas Lundvall och Hanna Altsäter för uppsatsen "Att synliggöra det dolda – en fallstudie om dolda skador i Elektronikbolagets materialflöde av tv-apparater".

Motiveringen: En utvecklande uppsats där författarna tillsammans med fallföretagets logistikavdelning tar fram förbättringsförslag för hur dolda skador kan minskas. Ekonomiskt ger det minskade kostnader för företaget och en bättre hushållning med de resurser som dessa skador förorsakar. Slutsatsen av studien kan ge stor användning för ett helt branschavsnitt.

Källa: Videum

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons