Annons

Studenter sopiga på sortering

Publicerad 19 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

– Skor, glasflaskor, ölburkar, kartong och matrester. Allt i en och samma påse och så här ser det ut överallt på campus, jag har varit runt på campus och det är lika dåligt överallt, säger Daniel Wollin, student på Linnéuniversitetet till SVT Småland.

Soprummen på Campus i Växjö beskrivs som ett haveri. Överallt slängs olika material, osorterat med andra, trots att det finns flera märkta kärl i miljörummen.

Annons

Växjöbostäder äger cirka 70 procent av studentbostäderna på campus och områdeschefen Jimmy Stark är bekymrad över situationen. Eftersom avfallshanteringen är en del av kommunens miljöprogram strider oredan mot kommunens policy.

– Det osorterade avfallet kostar oss pengar. Som det ser ut idag måste vi ha personal som sorterar rätt innan vi skickar soporna vidare. Det verkar som källsortering inte är en högprioriterad fråga för studenterna, säger Jimmy Stark till SVT Småland.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons