Succé för Taifs nyförvärv – i ny roll

Publicerad 7 september 2016
Oscar Holst - åter målskytt mot Oskarshamn. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Taifs tilltänkta stjärncenter Zack Phillips flyttades till en position som ytterforward. Det kan ha varit ett genidrag. Nyförvärvet satte två mål i powerplay när Taif vann genrepet mot topptippade seriekollegan Oskarshamn med 5–2.

Matcher mot Oskarshamn både inledde och avslutade försäsongen för Taif. I onsdagens match på bortais inledde Oskarshamn bäst och de hade också ledningen efter första perioden.

I den andra perioden kunde Zack Phillips kvittera i powerplay efter passning från Adam Schmidt. Oscar Holst gjorde 2-1 efter att ha utnyttjat ett misstag av Oskarshamnsspelare och strax före andra pausvilan satte Zack Phillips sitt andra mål för kvällen i numerärt överläge.

I början av tredje perioden fick Oskarshamn chansen att krypa närmare efter utvisning på Oscar Holst, men i stället kunde Taif sätta 4-1 i numerärt underläge efter mål av Emil Forslund. Innan matchen var över hann också Jonathan Johnson sätta 5-1 i powerplay. Pass från Zack Phillips. Robin Söderqvist, tidigare Växjö Lakers, reducerade och spikade slutresultatet 5–2 till Taif.

Taifs tränare Magnus Sundquist fick många sköna svar i genrepet. Tim Sandberg räddade xx av xx skott. Defensivt är laget minst lika starkt som förra säsongen. Och framåt levererade en pp-uppställning med Kevin Ekman-larsson på backplats tillsammans med Zack Phiilips, Jonathan Johnsson, Adam Schmidt och Filip Owesson.

Nästa onsdag är det seriepremiär hemma mot Södertälje.