Annons

Succéförfattaren bakom Östers värvning

Publicerad 2 oktober 2017
Martin Jonasson och Matias Concha på presskonferensen.
Martin Jonasson och Matias Concha på presskonferensen.Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I augusti förra året blev Matias Concha ny sportchef för Östers IF. I veckans avsnitt av Olofs Lundhs podcast avslöjar den förre landslagsbacken att det var succéförfattaren och Östersupportern Jonas Jonasson som låg bakom värvningen. De träffades på Patrick Ekwalls 50-årsfest sommaren 2015.

– Jag hade ingen aning om vem Jonas Jonasson var men helt plötsligt sätter han sig bredvid mig och började snacka. Helt plötsligt säger han: vill du spela hos oss? Du är en sådan person, du ska bara vara hos oss i någon roll. Dagen efter ringde ordförande mig, säger Matias Concha i podcasten Lundh.

Annons

Ordförande vid det tillfället var Jonas Jonassons bror Martin Jonasson. Från den första kontakten tog det mer än ett år innan det blev officiellt att Concha blir ny sportchef för Östers IF.

Hör hela avsnittet med Concha här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons