Succéspelarna har utgående kontrakt

Publicerad 26 januari 2016
Niklas Johansson och Drew Paris. Två Taifsuccéer med utgående kontrakt. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Niklas Johansson och Drew Paris. Två Taifsuccéer med utgående kontrakt. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Tingsryds AIF är säsongens största överraskning i den svenska truppen. Sportchefen Tomas Bergstrand har tillsammans med Patric Larsson byggt ett fantastiskt lag. Men till nästa säsong riskerar Taif att tappa många av årets stora utropstecken. Bara ett fåtal spelare har kontrakt över nästa säsong.

– Kontraktsförhandlingar pågår, däremot har vi inte kommit i mål. Jag har också sagt till dem att det är oerhört många som hört av sig och vill komma hit till oss. Jag kommer inte att vara blödig om det är så att det blir dumt på slutet. Då riskerar de att stå utan Tingsryds AIF, säger Tomas Bergstrand.

Är det lättare att prata kontrakt nu än i december?

– Nej, det är det inte. Det är snarare tvärtom. Deras värde är högre om de får tycka det själva oh det kanske inte alltid är spelarna som tycker det utan agenterna som påtalar det.

De Taifspelare som har kontrakt över nästa säsong är målvakten Johannes Jönsson, backarna Måns Hermansson och Adam Åkesson samt forwardstrion Emil Forslund, Adam Persson, Hannes Johansson och Oscar Holst.

I morgon onsdag spelar Taif seriefinal i allsvenskan borta mot AIK. Enligt Taifs tränare Magnus Sundquist är truppen helt ordinarie inför avresan mot Stockholm på onsdag morgon. Allt tyder på att lagen också möts om i en allsvensk final om någon månad. Då finns ett direktkval mot SHL-jumbon Karlskrona i potten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.